Selgas kārtojums jeb Tukšojam saldētavas krājumus
00:10Pagājušajā vasarā sasaldēju pilnu saldētavu ogas. Upenes, jāņogas, mellenes, zemenes, avenes. Ziemā ēdām tās ļoti taupīgi, pat pārāk taupīgi, jo jaunā sezona tūlīt būs klāt, bet mēs pat pusi krājumu neapēdām. Tāpēc ķeros pie saldētavas tukšošanās un pagatavoju selgas kārtojumu.
Recepte tapa spontāni. Ledusskapī atradu pus paciņu svaigā siera "Creme Bonjour" (līdzīgs siers ir Philadelfia, Kārums), 15% skābo krējumu, kā arī Selgas cepumus. Selgas cepumus vietā droši var ņemt kādus citus- piparkūkas, prjaņikus, auzu pārslu cepumus, biskvīta cepumus. Šoreiz pat nebildēju katru gatavošanas soli, jo deserta pagatavošana ir ļoti vienkārša.
Vienā bļodiņā sadrupināju cepumus. Otrā bļodiņā atkausētas ogas nedaudz sablenderēju. Bet nedaudz, lai dažas ogas paliek veselas. Trešajā bļodā sajaucu svaigo sieru ar pāris karotēm skābā krējuma, vaniļas cukuru un nedaudz citrona miziņu.
Deserta trauku vietā paņēmu viskija glāzes, kurās kārtās sapildīju krēmu, cepumus un ogas. Gatavs! Vienkārši, vai nē?
0 komentāri