Biezpiena bize ar ķiršiem
22:26Šī pīrāga rozīnīte ir oriģināls izskats, kas maldina, liekot domāt, ka gatavošana ir sarežģīta. Nebūt nē :) Līdz šim es nedraudzējos ar rauga mīklu, bet šī vienmēr iznāk labi. Arī pildījumus var veidot pēc savas garšas: ar kāpostiem, āboliem, lasi un, protams, biezpienu.
Vajadzēs:
50 g sviests
125 ml piens
25 g raugs (atbilst 7 g sausā rauga)80g cukurs (~ 4 ēd. k.)
300 g milti
½ tējk. sāls
2 olas
250 g vājpiena biezpiens
400 g saldētie ķirši (pildījumā var likt jebkādas citas saldētās ogas vai žāvētos augļus)
1 ēd. k. kartupeļu ciete
1 ēd. k. citrona sula
2 ēd. k. pūdercukurs
Pagatavošana:
Sviestu izkausē.
Pienu uzsildi lai būtu patīkami silts (karstā pienā raugs nedarbosies). Pievieno tam raugu un pusi cukura. Atstāj uz minūtēm 10-15 līdz raugs sāks darboties un parādīsies putas.
Sviestam pievieno pienu ar raugu, 1 olu, sāli un miltus.
Iejauc mīlu, apsedz to ar dvieli un atstāj rūgt siltā vietā 30 minūtes.
Tā mīkla izskatījās pēc stundas (sanāca rūgt ilgāk, kamēr mēs ar mazo staigājām laukā).
Pildījumam sajauc kopā 1 olu, biezpienu, atlikušo cukuru un kartupeļu cieti. Es biezpienu blenderēju, jo man patīk kad masa ir viendabīga. Ja biezpienā ir daudz sūkalu, tad pievieno vēl vienu cietes karoti lai pildījums neaizpeld.
Beigās pievieno biezpienam atsaldētos ķiršus, kuriem ir notecināta sula. Ja ķiršu vietā liksi kādas citas sulīgas ogas, tad pieliec vēl vienu cietes karoti. Ķiršu vietā var likt, piemēram, rozīnes. Tādā gadījumā pievieno pildījumam 1 ēd.k. citrona sulas un pierīvē citrona miziņu.
Izrullē mīklu apmēram 35 x 30 cm, sadali to domās 3 daļās un ārējās daļas sagriež 2 cm platās strēmelītēs.
Pildījumu izkārto pa vidu.
Pinam bizīti. Liec mīklas strēmelītes viena uz otru.
Ļauj bizei pastāvēt minūtes 15 un liec cepties cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes.
Pūdercukuru sajauc ar citrona sulu un pārklāj ar to vēl karstu pīrāgu.
0 komentāri