Heks krējuma mērcē ar tomātiem un papriku

23:00

Kādu svētdienu ar vienu aci noskatījos Elmāra Taņņa "Garšu laboratoriju", kur viņš gatavoja mencu. Ļoti patika receptes ideja un nu izlēmu to izmēģināt, pielāgojot to sava ledusskapja saturam. Tā nu tapa heks krējuma mērcē ar tomātiem un papriku.



Tās bija ekspress-vakariņas. Kamēr vārījās rīsi , zivs jau bija gatava. Tātad, uzliec vārīties rīsus (brūnos, basmati, apaļgraudu vai parastos gargraudu). Vienu tomātu un vienu papriku sagriez gabaliņos un nedaudz apcep olīveļļā. Pēc pāris minūtēm pievieno vienu sakapātu ķiploka daiviņu un sagrieztas dilles. Dārzeņiem pievieno ~ 100 ml kafijas krējumu 10% (Tu taču rūpējies par savu augumu?), sāli un piparus. Liec mērcē sagrieztus zivs gabalus un sautē tos uz nelielas uguns 5 minūtes. Kā reiz arī rīsi gatavi. Vai uzņēmi laiku? Nieka 20 minūtes paskrēja :)

Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri