Ķirbju zupa
08:35
Oranža, koša, asa, neparasta. Mana vīra mīļākā zupa. Gatavs to ēst brokastīs, pusdienās un vakariņās. Es viņa priekus atbalstu, bet ne īpaši saprotu, jo ķirbis man ir so so. Jebkurā gadījumā, šo zupu ceļam galdā bieži , tiklīdz sākas ķirbju sezona.
Šī recepte nav dogma. Tu vari nelikt klāt vistas fileju, ja Tev negaršo gaļa (patiesību sakot, es to lieku zupā tikai tāpēc, ka vīrs nevar iedomāties zupu bez gaļas). Tu vari likt pienu saldā krējuma vietā, lai zupa ir diētiskāka. Tu vari nelikt sieru, ja Tev tā nav. Tu vari veidot zupu tādu, kāda tā Tev garšo vislabāk!
Vajadzēs:
500 g ķirbji
300 g burkāni
100 ml saldais krējums 10%
1 vistas fileja
100 g cietais siers (piemēram, parmezāns, „Monterigo”, „Adžugas”)
eļļa vistas cepšanai
karijs
sāls
Pagatavošana:
Ķirbi un burkānos nomizo, sagriež nelielos gabalos un ieliec katlā. Katlā ielej ūdeni tā, lai ūdens nosedz dārzeņus, un vāri līdz dārzeņi ir mīksti.
Gatavos dārzeņus sasmalcini ar blenderi un uzliec katliņu atpakaļ uz uguns. Ja liekas, ka zupa ir pa biezu, pielej vēl nedaudz kārsto ūdeni.
0 komentāri