Linzer Plätzchen

00:06

Gatavojot vaniļas cepumus ar marcipānu palika man pāri mīkla, no kuras pagatavoju savu variāciju par Linzer Plätzchen. Klasiskajā receptē šajos cepumos nav riekstu, bet cepumi ir pārkaisīti ar pūdercukuru. Īstenībā klasiskajā receptē šie vispār nav cepumi, bet kūka. Bet nu kurš mūsdienās pieturas pie klasikas, vai ne?



Mīklas pagatavošanu vairs neaprakstīšu, to var izlasīt šajā receptē. Atdzesēto mīklu izrullē 0,5 cm biezu, izspied figūriņas. Pusei figūriņu vidū izspied nelielu caurumiņu. Es mājās neatradu nevienu instrumentu, kas varētu tam derēt, tāpēc izmantoju mazu korķīti no sporta minerālūdens. Ļoti labi izskatās ja caurums ir izspiests ar tādas pašas formas, bet mazāka izmēra figūriņu. Cepumus cep cepeškrāsnī 180 grādos 5-6 minūtes.

Džemu vai ogu želeju uzsildi (tad to būs viegli pildīt cepumos). Uzsmērē džemu veselam cepumam, uzliec virsū caurumoto un caurumiņā iepildi džemu. Atstāj cepumus atdziest, vari pārkaisīt ar pūdercukuru. Priecīgus Ziemassvētkus!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri