Šokokarameles
00:04
Jauna advente, jauna nedēļa un jauna cepumu recepte. Šoreiz tās būs šokokarameles- šokolādes cepumi ar karameles pildījumu un lazdu riekstu kronī. Paredzu šiem cepumiem veiksmi, jo visi saldumi, kam virsū ir karamele vai iebiezinātais piens, pazūd no šķīvja vēja ātrumā. Tā tas arī notika.
Vajadzēs:
120 g mīksts sviests
40 g vai 2 ēd.k. pūdercukurs
1 tējk. apelsīna miza
sāls šķipsniņa
2 ēd.k. apelsīnu liķieris vai apelsīna sula
150 g vai 4 ēd.k. milti
20 g kartupeļu ciete
15 g vai 2 tējk. kakao pulveris
100 g konfektes gotiņas (var paņemt arī vārīto iebiezināto pienu)
lobīti lazdu rieksti
Pagatavošana:
Virtuves kombainā sakuļ sviestu, pūdercukuru un sāli līdz masa kļūst viendabīga. Pievieno apelsīnu miziņu, liķieri, miltus, cieti un kakao un turpini kult, kamēr mīkla kļūst viendabīga. Atstāj mīklu uz 1-2 stundām ledusskapī atdzist.
No aukstas mīklas saveļ nelielas bumbiņas un izkārto tās uz cepešpannas. Ar koka karotes kātu vai mīklas ruļļa rokturi iespied bumbiņās iedobi. Cepumus cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 15 minūtes.
Izkausē gotiņas vai iebiezināto pienu un iepildi karameli cepumos. Katru cepumu pabeidz ar lazdu riekstu, kamēr karamele vēl silta. Priecīgus Ziemassvētkus!
Avots: Essen und trinken für jeden Tag
Vajadzēs:
120 g mīksts sviests
40 g vai 2 ēd.k. pūdercukurs
1 tējk. apelsīna miza
sāls šķipsniņa
2 ēd.k. apelsīnu liķieris vai apelsīna sula
150 g vai 4 ēd.k. milti
20 g kartupeļu ciete
15 g vai 2 tējk. kakao pulveris
100 g konfektes gotiņas (var paņemt arī vārīto iebiezināto pienu)
lobīti lazdu rieksti
Pagatavošana:
Virtuves kombainā sakuļ sviestu, pūdercukuru un sāli līdz masa kļūst viendabīga. Pievieno apelsīnu miziņu, liķieri, miltus, cieti un kakao un turpini kult, kamēr mīkla kļūst viendabīga. Atstāj mīklu uz 1-2 stundām ledusskapī atdzist.
No aukstas mīklas saveļ nelielas bumbiņas un izkārto tās uz cepešpannas. Ar koka karotes kātu vai mīklas ruļļa rokturi iespied bumbiņās iedobi. Cepumus cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 15 minūtes.
Izkausē gotiņas vai iebiezināto pienu un iepildi karameli cepumos. Katru cepumu pabeidz ar lazdu riekstu, kamēr karamele vēl silta. Priecīgus Ziemassvētkus!
Avots: Essen und trinken für jeden Tag
2 komentāri
vai norādītais miltu daudzums ir pareizs?
AtbildētDzēstMiltu daudzums ir pareizs. Ja pārspīlēt ar miltu daudzumu, cepumi sanāks pārāk cieti.
AtbildētDzēst