Vaniļas sirsniņas ar marcipānu

00:05

Vēl vieni sirsnīgi cepumi mūsu Ziemassvētku cepumu izlasē- šoreiz ar marcipānu un ogu želeju. Cepumi garšīgi, jo kā gan var marcipāns nebūt garšīgs, bet nav man izdevušies perfekti. Noteikti gatavošu vēl un labošu savas kļūdas, bet recepti publicēju jau tagad.




Vajadzēs:
90 g sviests
110 g milti
40 g pūdercukurs
40 g sasmalcinātas mandeles
1 tējk. rums
1 tējk. vaniļas esence
1 olas dzeltenums
80 g marcipāns

Pagatavošana:

Virtuves kombainā sajauc visas mīklas sastāvdaļas: sviestu, miltus, pūdercukuru, mandeles, rumu un vaniļas esenci. Mīklu atstāj ledusskapī uz 1 stundu atdziest. Izrullē mīklu uz cepampapīra 0,5 cm biezā kārtā un izspied sirsniņas.

Marcipānu sajauc ar olas dzeltenumu. Ja marcipāna masa sanāk par biezu (tā bija mana kļūda), tad pieliec klāt nedaudz olas baltuma. Iepildi marcipāna masu konditorejas maisā ar vismazāko uzgali un gar katras sirsniņas malas uzzīmē sirsniņas kontūru. Cep cepumus 180 grādos apmēram 10 minūtes.


Uzsildi ogu želeju (man bija mandarīnu un dzērveņu) un iepildi to katras sirsniņas vidū. Priecīgus Ziemassvētkus!

Avots: anke-anke.livejournal.com

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri