Žāvēto augļu kompots
23:18
Ideju šim desertam noskatījos Ievas virtuvē. Reti kāda šī žurnāla recepte aizķeras mūsu virtuvē, bet šī, pielāgota mūsu gaumēm, palika uz ilgu laiku. Ko es pielāgoju? Neliku norādīto pusglāzi cukura, jo arī bez tā deserts ir ļoti salds un sātīgs. Grūti iedomāties, ka kādam garšo žāvēto augļu ievārījums. Sātīgu kompotu ar intensīvu garšu pasniedzu ar vaniļas saldējumu vai dietiskā variantā ar bezpiedevulakto.
Vajadzēs:
1 apelsīns
1 citrons
1 tējk. vaniļas cukurs
1 glāze ūdens
150 g rozīnes
150 g žāvētās aprikozes
150 g žāvētās plūmes
Pagatavošana:
Vajadzēs:
1 apelsīns
1 citrons
1 tējk. vaniļas cukurs
1 glāze ūdens
150 g rozīnes
150 g žāvētās aprikozes
150 g žāvētās plūmes
Pagatavošana:
Žāvētos augļus nomazgā. Parasti žāvētos augļus apstrādā ar augu eļļu, tāpēc, lai kompotam virsū neveidojas eļļas plēve, tā ir jānomazgā.
Apelsīnam norīvē miziņu. To var izdarīt vai nu ar dārzeņu rīvi vai nu ar speciālu nazi. Katliņā sajauc apelsīna un citrona sulu, apelsīna miziņu, glāzi ūdens un vaniļas cukuru. Uzvāri šķidrumu, pievieno žāvētos augļus un vāri tos 15 minūtes uz nelielas uguns.
Atdzesē kompotu un ļauj tam nostāvēties pāris stundas, lai žāvētie augļi ievelkas. Pasniedz kompotu ar saldējumu vai jogurtu bez piedevām. Labu apetīti!
0 komentāri