Āboli ar Brie sieru
22:25Šī recepte radusies pēc Vom Fass labas garšas semināra apmeklējuma. Īstenībā tā nebūs vienīga, jo galva ir pilna ar idejām. Seminārā mums pagatavoja ābolus, apceptus ar lazdu riekstu eļļu, medus un vīģu etiķi, kam klāt bija pievienots brie siers. Siers izkusa un sanāca aromātiska un garda siera-eļļas-etiķa mērce. Nudien gards deserts. Bet man prātā ienāca doma pagatavot ābolus un brie sieru zem grila lai siers būtu vairāk jūtams, bet āboli saglabātu stingru konsistenci. Gardu etiķu un eļļas vietā izmantoju sviestu (kas arī dod riekstu garšu) un citrona sulu, bet noslīpēju garšas ar brendiju.
Tātad, vienam ēdājam paredzēju 1 vidēju ābolu un ~ 100 gramus siera. Ābolus nomizoju, sagriezu biezās šķēlēs un apcepu sviestā uz lielas uguns. Pēc pāris minūtēm pārkaisīju tos ar ēdamkaroti brūnā cukura un 2 ēd.k. citrona sulas. Vēl pēc minūtes pieleju brendiju (tas var būt konjaks ja nav žēl, ideāls būtu kalvadoss, der pat viskijs; vienīgais, kas nederēs, ir šņabis). Sagaidīju kamēr mērce nedaudz sabiezēs un izliku ābolus formā. Tie sanāk pusgatavi, neizšķist un saglabā formu. Virsū izliku brie siera gabalus un liku zem grila uz 5 minūtēm lai siers sāk kūst. Gatavs! Labu apetīti!
0 komentāri