Pavasara lazaņja
23:54
Vai redzējāt kādus brīnumus tagad tirgo tirdziņos? Lakši- mana mīlestība, skābenes, spināti, salāti, jauni garšaugi- nezini ko pirmo ķert! Salāti no tiem tik gatavoti katru dienu- dažādās variācijās un ar dažādām mērcēm. Un kad svaigā veidā zaļumi vairs neizskatās tik kārdinoši, gribas pagatavot ko jaunu, šoreiz, zaļo pavasara lazaņju.
Vajadzēs:
lavašs
zaļumi- spināti, skābenes, lakši, jo vairāk- jo labāk
1 sīpols
400 g biezpiens
100 g cietais siers (parmas siera tipa, bet var arī parasto)
nedaudz piens
sāls
pipari
Pagatavošana:
Sīpolu sagriež pusripiņās un nedaudz apcep. Zaļumus kārtīgi noskalo, nosusina un sagriež. Pievieno zaļumus sīpolam un nedaudz apcep līdz zaļumi noplūks. Pievieno sāli un svaigi maltos piparus.
Sieru sarīvē, pievieno biezpienu, šķipsniņu sāls un nedaudz piena, lai pildījums ir viendabīgs un nav par sausu.
Lavašu sagriež gabalos pēc formas izmēra. Griezt visērtāk ir ar šķērēm. Ieliec lavašu formā, tam virsū biezpiena kārtu.
Uz biezpiena kārtas liek vel vienu lavaša gabalu un uz tā zaļumu kārtu. Kārto lavašu, biezpienu un zaļumus tālāk, kamēr ir pildījums.
Cep lazaņju cepeškrāsnī 200 grādos līdz virskārta kļūst zeltaina. Ilgi cept nevajag, jo visas sastāvdaļas ir gatavas. Labu apetīti!
Vajadzēs:
lavašs
zaļumi- spināti, skābenes, lakši, jo vairāk- jo labāk
1 sīpols
400 g biezpiens
100 g cietais siers (parmas siera tipa, bet var arī parasto)
nedaudz piens
sāls
pipari
Pagatavošana:
Sīpolu sagriež pusripiņās un nedaudz apcep. Zaļumus kārtīgi noskalo, nosusina un sagriež. Pievieno zaļumus sīpolam un nedaudz apcep līdz zaļumi noplūks. Pievieno sāli un svaigi maltos piparus.
Sieru sarīvē, pievieno biezpienu, šķipsniņu sāls un nedaudz piena, lai pildījums ir viendabīgs un nav par sausu.
Lavašu sagriež gabalos pēc formas izmēra. Griezt visērtāk ir ar šķērēm. Ieliec lavašu formā, tam virsū biezpiena kārtu.
Uz biezpiena kārtas liek vel vienu lavaša gabalu un uz tā zaļumu kārtu. Kārto lavašu, biezpienu un zaļumus tālāk, kamēr ir pildījums.
Cep lazaņju cepeškrāsnī 200 grādos līdz virskārta kļūst zeltaina. Ilgi cept nevajag, jo visas sastāvdaļas ir gatavas. Labu apetīti!
0 komentāri