Rabarberu mafini
23:39
Tūlīt jau maiju nomainīs jūnijs, vasara sākas, valdība mainās, rabarberi aug. Viss notiek. Izmantoju dabas dotās veltes un pagatavoju rabarberu mafinus saviem puikām. Bet pašai tika pirmā pēdējo divu mēnešu laikā bezglutēna rabarberu kūka ar biezpiena pildījumu (recepte būs vēlāk).
Vajadzēs:
250 ml milti
150 ml cukurs
2 olas
150 g skābais krējums
50 g sviests
1 tējk. cepampulveris
1 tējk. kanēlis
2 tējk. vaniļas cukurs
300-400 g rabarberi
Pagatavošana:
Sagatavo sausās mīklas sastāvdaļas. Bļodā sajauc kopā miltus, kanēli, cepampulveri un vaniļas cukuru.
Sagatavo mitrās mīklas sastāvdaļas. Sakuļ olas ar cukuru, pievieno tām skābo krējumu un izkausēto sviestu.
Mitrajām sastāvdaļām pievieno sausās un samaisi mīklu. Ilgi maisīt nedrīkst, citādi kēksiņi sanāks cieti. Vajag tikai lai milti ir iejaukti šķidrumā. Pēdējos pievieno sagrieztus rabarberus.
Liec mīklu formiņās un cep cepeškrāsnī 225 grādos 20 minūtes. Vislabāk silti mafini garšoja ar aukstu kefīru. Labu apetīti!
Vajadzēs:
250 ml milti
150 ml cukurs
2 olas
150 g skābais krējums
50 g sviests
1 tējk. cepampulveris
1 tējk. kanēlis
2 tējk. vaniļas cukurs
300-400 g rabarberi
Pagatavošana:
Sagatavo sausās mīklas sastāvdaļas. Bļodā sajauc kopā miltus, kanēli, cepampulveri un vaniļas cukuru.
Sagatavo mitrās mīklas sastāvdaļas. Sakuļ olas ar cukuru, pievieno tām skābo krējumu un izkausēto sviestu.
Mitrajām sastāvdaļām pievieno sausās un samaisi mīklu. Ilgi maisīt nedrīkst, citādi kēksiņi sanāks cieti. Vajag tikai lai milti ir iejaukti šķidrumā. Pēdējos pievieno sagrieztus rabarberus.
Liec mīklu formiņās un cep cepeškrāsnī 225 grādos 20 minūtes. Vislabāk silti mafini garšoja ar aukstu kefīru. Labu apetīti!
0 komentāri