Rabarberu kārtojums ar jogurtu

23:53

Nesen veikalu plauktos pamanīju jaunu produktu- turku jogurtu, kas ir daudz treknāks par ierastajiem- šis jogurts satur 10% taukus, kas padara to maigāku. Klasiski no tā pagatavo tzatziki mērci (ar gurķiem un zaļumiem), ko pasniedz pie gaļas ēdieniem, jogurtā sautē dārzeņus, no tā gatavo dažādus desertus. Es iesāku jauna produkta apgūšanu ar vienkāršu desertu- jogurta un rabarberu kārtojumu.



Pirmajā reizē, kad gatavoju šo kārtojumu, rabarberu mērcei pieliku sakapātu baziliku un sanāca "interesanti". Gaumes lieta. Tāpēc nākošajā reizē aizvietoju baziliku ar rumu, tomēr rums desertos man labāk garšo. Un vēl iedomājos, ka te labi iederētos kārta ar sadrupinātiem cepumiem, vai riekstu griljāžu. Bet tas nākošreiz.

Rabarberu mērcei pāris rabarberu kātus smalki sagriež, nedaudz apcep nelielā sviesta daudzumā (es gan izmantoju mandeļu eļļu), pievieno 3 ēd.k. brūnā cukura un 2 ēd.k. ruma. Pasautē rabarberus pāris minūtes lai alkohols izgaro un noliec maliņā lai atdziest.

300 g jogurta sajauc ar 2 ēd.k. vaniļas cukura un kārto to ar sautētiem rabarberiem. Pasniedz atdzesētu. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri