Rabarberu pīrāgs ar biezpienu

21:14

Rabarberu sezona rīt pilnā sparā. Šoreiz kaut kas ātrs un vienkāršs- kārtainā mīkla, rabarberi un biezpiena krēms. Šis pīrāgs mums pazuda tik ātri kā nevienai plātsmaizei sapņos nerādījās. Biju izbrīnīta, jo recepte likās par prastu. Bet nu šī laikam bija tā reize, kad velosipēds nav jāizgudro un jo vienkāršāk, jo labāk.



Vajadzēs:

200 g kārtainā mīkla (izmantoju rauga kārtaino mīklu no Tešla)
1 ēd.k. kartupeļu ciete
400 g rabarberi
7 ēd.k. cukurs
400 g biezpiens
3 olas
1 tējk. vaniļas cukurs


Pagatavošana:

Kārtaino mīklu atsaldē, izrullē un ieliec formā. Virsū uzkaisi kartupeļu cieti. Tas ir vajadzīgs lai cepoties rabarberu sula nesaslapina mīklu.


Rabarberus sagriež nelielos gabalos un ieber formā. Virsū uzkaisi 3 ēd.k. cukura.


Pagatavo biezpiena pildījumu. Biezpienu, olas, vaniļas cukuru un atlikušās 4 ēd.k. cukura sablendē un ielej formā uz rabarberiem.


Liec pīrāgu cepties cepeškrāsnī 200 grādos uz 25-30 minūtēm. Pirms pasniegšanas atdzesē. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

1 komentāri

  1. Pagatavoju šo no pirmajiem rabarberiem!

    Man pašai kaut kā ne visai, tāds ļoti biezpienīgs šķita, bet pārējiem ļoti garšoja!

    AtbildētDzēst