Salāti ar gailenēm un parmezāna sieru
01:09
Manas mīļākās sēnes ir gailenes. Tam ir vairāki iemesli, bet galvenais- tās gandrīz nav jātīra, tās nekad nav tārpainas un ledusskapī svaigas tās glabājas pat nedēļu. Tāpēc to gatavošanas baudu var izstiept no vienas nedēļas nogales līdz nākošajai sēņošanas reizei. Neko daudz nedomājot varēju pagatavot sēņu zupu, gaileņu krējuma mērci vai ceptos kartupeļus ar gailenēm, bet tai vietā tapa salāti ar parmezāna sieru, kas manuprāt ideāli sader ar gailenēm. Atzīšos, salātu ideju noskatījos vienā restorānā, kur karsti kūpinātu lasi pasniedza ar siera mērci. Mēģināju recepti restaurēt un te būs rezultāts:
Vajadzēs:
gailenes
parmezāna siers 50 g
10% saldais krējums 100 ml
franču sinepes
salātu lapas (piemēram, ledus salāti)
sāls
pipari
eļļa
baziliks
Pagatavošana:
Gailenes apcep eļļā ar sāli un pipariem un noliek maliņā. Mērces pagatavošanai sajauc ļoti smalki sarīvētu parmezānu, saldo krējumu un franču sinepes (var sasmalcināt ar blenderi). Sagrieztus lapu salātus kārto uz šķīvjiem, pārlej ar siera mērci un virsū uzliec apceptas gailenes un sagrieztas bazilika lapiņas. Labu apetīti!
0 komentāri