Bietes ar mocarellu

23:50

Man ļoti garšo tomātu un mocarellas salāti. Svaigi vietējie tomāti, baziliks, garšīga olīveļļa un tumīgs balzamiko etiķis veido vienkāršu un ļoti gardu ēdienu. Novērots, ka tiklīdz siltumnīcās parādās pirmie tomāti, apkārtējos veikalos pazūd mocarellas siers, tas tiek zibenīgi izpirkts. Šajā gadalaikā, kad vietējie ir tikai gurķi no Mārupes siltumnīcas un tomāti no Getliņiem, šādiem salātiem pievienota vērtība ir ļoti maza. Jā, nopirkt garšīgus tomātus var, bet tikai dažos veikalos un tikai par dārgu naudu. Tāpēc mana caprese salātu ziemas variācija ir ar bietēm, kas arī labi sader ar balzamiko etiķi un baziliku.





Pagatavošanas gaita: izvāri nelielas bietes, nomizo un sagriez 3-4 mm biezās šķēlēs. Mocarellas sieru arī sagriez 3-4 mm biezās šķēlēs. Servē bietes ar sieru, pesto mērci vai svaiga bazilika lapiņām, olīveļļu un balzamiko etiķi. Runājot par mocarellu, es izvēlos Zotarella sieru, kas man liekas visgaršīgākais no lielveikalu piedāvātajiem. Par to pārliecinājos mocarellas sieru degustācijā, ko rīkoja Četras Sezonas pirms kāda laika.

varbūt tev patiks arī šie

2 komentāri