Jāņogu platsmaize

23:37

Man ir saldētava. Man ir liela saldētava, jo tajā ir jāņogu spainis. Nekam citam tur vairs nav vietas, tāpēc sāku to pamazām atbrīvot. Un labākais veids kā izmantot jāņogas ir kūkas un pīrāgi. Šī plātsmaize ir ātra, vienkārša un vienkārši burvīga, īpaša dēļ kokosriekstu skaidiņām, kas uzbērtas virsū. 





Vajadzēs:

600 g jāņogu vai citu ogu
3 lielas olas
200 g cukura
360 g miltu
šķipsniņa sāls
1 tējk. cepamā pulvera
350 ml kefīra, jogurta vai rjaženkas
50 g cukura
100 g kokosriekstu skaidiņu


Pagatavošana:

1.  Cepešpannā 30 x 40 cm ieklāj cepampapīru un sakarsē cepeškrāsni 190 grādus karstu.

2. Olas sakuļ ar 200 g cukura un sāli krēmīgā masā.

3. Olu masā iejauc miltus un cepamo pulveri.

4.  Mīklai pievieno kefīru, jogurtu vai rjaženku. Iejauc mīklā 400 g ogu.

5. Lej mīklu cepešpannā, pa virsu uzber atlikušās ogas, kokosriekstu skaidiņas un cukuru (es izmantoju brūno cukuru).

6. Liec kūku krāsnī cepties 30-40 minūtes. Atdzesē, sagriez un pasniedz ar putukrējumu, saldējumu vai tāpat.

Labu apetīti!


Iedvesma: Essen und trinken

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri