Pikšas kotletītes
22:58
Jau kādu laiku veikalos ir nopērkama pikšas maltā masa, ko piedāvā Oscar's Fish - tie paši, kas tirgo arī kvalitatīvu saldētu pikšas fileju. Šī maltā masa, acīmredzami, ir filejas apstrādes pārpalikumi, kas veiksmīgi tiek realizēti. Bet nu nav ne vainas. Jā jāpabaro viens piecgadnieks, viens gavētājs un viena stipri grūta grūtniece, tad šis ir īsts atradums. Pie reizes izmēģināju arī interneta plašumos redzētu shēmu kā aizvietot olas ar citiem produktiem, šoreiz ar pilngraudu auzu miltiem.
Vajadzēs:
450 g maltās pikšas
2 ēd.k. pilngraudu auzu miltu
bunte loku
1 ēd.k. sakapātu diļļu
jūras sāls
svaigi malti melnie pipari
rīvmaize
eļļa
Pagatavošana:
Pikšas briketi atsaldē un pievieno sakapātus lokus, dilles, garšvielas un auzu miltus. Visu kārtīgi samaisi, izveido mazas kotletītes, apviļā rīvmaizē un cep eļļā. No šāda pikšas daudzuma man sanāca 15 kotletītes. Pasniedzu ar zaļo "risoto" - rīsi ar viegli apceptiem puraviem, selerijas kātiem, fenheli, zaļajiem zirnīšiem un auzu saldo krējumu. Labu apetīti!
0 komentāri