Kartupeļu-puravu zupa ar kūpinātu asari
01:18
Iedvesma jaunajām receptēm rodas viegli- dažreiz pietiek caurskatīt feisbuka ziņu lenti un pamanīt restorāna pusdienu piedāvājumu. Tā radās ideja vakariņās pagatavot zupu- no kartupeļiem, purava, mandeļu krējuma, ar kūpinātu asari, lakšu pesto un ķelmēnu maizes drupačām. Sarežģīti? Ne. Garšīgi? Pilnīgi noteikti! Un paldies Valmiermuižai par iedvesmu un fantastisku ēdienkarti! Ja neesat tur vēl bijuši, no sirds iesaku.
4 porcijām vajadzēs:
6 vidēji kartupeļi (ap 500 gramiem)
2 vidēji puravi (ap 300 gramiem)
2 ķiploka daiviņas
20 g sviesta
2 ēd.k. olīveļļas
100 ml mandeļu krējuma
1 l dārzeņu buljona
2 vidēji puravi (ap 300 gramiem)
2 ķiploka daiviņas
20 g sviesta
2 ēd.k. olīveļļas
100 ml mandeļu krējuma
1 l dārzeņu buljona
2 timiāna zariņi
jūras sāls
svaigi malti melnie pipari
1 kūpināts asaris
jūras sāls
svaigi malti melnie pipari
1 kūpināts asaris
Servēšanai:
2 šķēles ķelmēnu rupjmaizes
2 ēd.k. olīveļļas
jūras sāls
2 šķēles ķelmēnu rupjmaizes
2 ēd.k. olīveļļas
jūras sāls
Lakšu pesto:
Bunte lakšu
50 g cietā siera
jūras sāls
1 ēd.k. citrona sulas
50 ml olīveļļas
Bunte lakšu
50 g cietā siera
jūras sāls
1 ēd.k. citrona sulas
50 ml olīveļļas
Pagatavošana:
Sviestu un olīveļļu sakarsē katliņā un viegli apcep sagrieztus puravus un ķiploku, līdz tie kļūs mīksti. Tad pievieno lielos gabalos sagrieztos kartupeļus un timiānu, pārlej ar karstu buljonu un liec zupu vārīties uz nelielas uguns līdz kartupeļi būs mīksti. Zupu sasmalcini blenderī (neaizmirsti izņemt timiāna zariņus!), pievieno mandeļu krējumu, sāli un piparus un vēlreiz uzvāri līdz pirmajam burbulim.
Kamēr zupa vārās, ķelmēnu maizes šķēlēm nogriez garozu, bet pašas šķēles sasmalcini, lai veidojas drupačas. Apcep tās olīveļļā ar šķipsniņu jūras sāls, lai drupačas būtu kraukšķīgas.
Lai pagatavotu pesto, sasmalcini visas sastāvdaļas blenderī.
Zupu pasniedz ar kūpināta asara gabaliņiem, rupjmaizes drupačām un lakšu pesto. Labu apetīti!
0 komentāri