Nektarīnu plātsmaize

10:00

Ābolu sezona jau pilnā sparā, kaut arī vēlāk kā ierasts, jo vasara šogad uzvedās kā dāma ar raksturu - kāvēja, flirtēja un beigās izšāva ar pāris īsti vasarīgām nedēļām. Bet kamēr savu ābolu vēl nebija, izmēģināju plātsmaizi ar nektarīniem, kas gatavojas nevis kokā, bet veikalu plauktos un uz tausti vairāk līdzinās kartupeļiem. Negaršīgi svaigi tie izrādījās brīnišķīgi kūkā. Parastās mīklas vietā bija drumstalas ar biezpienu un nevienas vienīgās olas klāt! 





Vajadzēs:

180 g biezpiena 9%
100 g mīksta sviesta
70 g cukura
300 g miltu
1 tējk. cepampulvera
šķipsniņa sāls
1 kg nektarīnu (aptuveni, pēc garšas)
cukurs pēc garšas

Pagatavošana:

Cepeškrāsni sakarsē 200 grādus karstu. No nektarīniem izņem kauliņus un sagriez šķēlēs. Bļodā sajauc visas mīklas sastāvdaļas un izveido drupačas, beržot ar pirkstu galiem. Cepešpannā ieklāj cepampapīru, uzber uz tā drupačas, tām pa virsu nektarīnu šķēles. Ja augļi nav saldi, apber tos ar pāris ēdamkarotēm cukura. Liec plātsmaizi krāsnī cepties līdz tā kļūs zeltaina. Izņem no krāsns un atdzesē. Labu apetīti!

varbūt tev patiks arī šie

0 komentāri