Ķirbju plācenīši ar biezpienu
09:00
Vienkārša un ātra recepte, kurai nav jābūt precīzai. Parasti gatavoju šos plācenīšus uz aci - gabaliņu ķirbja, biezpiens cik ir, pāris olas un milti, lai būtu vajadzīgā konsistence. Bet šoreiz speciāli nosvēru visas sastāvdaļas, kaut arī lieta tā ir tāda nosacīta, jo biezpiens var būt mitrs, bet ķirbis sulīgs un tad miltus vajadzēs vairāk. Rezultātā sanāk saldi plācenīši, kas labi garšo bērniem. Brokastīs un vakariņās. Silti vai auksti. Un tā tālāk :)
Vajadzēs:
600 g ķirbja mīkstuma
300 g biezpiena
3 olas
100 g auzu miltu
1/2 tējk. sāls
2 ēd.k. cukura
1 'tējk. vaniļas ekstrakta
eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Ķirbi sarīvē uz dārzeņu rīves, pievieno biezpienu, olas, auzu miltus, vaniļas ekstraktu, sāli un cukuru. Samaisi, izveido plācenīšus un apcep tos eļļā. Atkarībā no biezpiena un ķirbja šķirnes auzu miltus varbūt vajadzēs vairāk, to skaties pēc situācijas. Labu apetīti!
Vajadzēs:
600 g ķirbja mīkstuma
300 g biezpiena
3 olas
100 g auzu miltu
1/2 tējk. sāls
2 ēd.k. cukura
1 'tējk. vaniļas ekstrakta
eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Ķirbi sarīvē uz dārzeņu rīves, pievieno biezpienu, olas, auzu miltus, vaniļas ekstraktu, sāli un cukuru. Samaisi, izveido plācenīšus un apcep tos eļļā. Atkarībā no biezpiena un ķirbja šķirnes auzu miltus varbūt vajadzēs vairāk, to skaties pēc situācijas. Labu apetīti!
0 komentāri