Nasi Goreng
09:30
Indonēzijas Nasi Goreng ir vienkāršs veids kā izlietot rīsus, kas ir palikuši no vakardienas vakariņām. Indonēzijas ēdiens, ātri pagatavojams. Šoreiz es neiespringu uz garšvielām un izmantoju tās, kas vienmēr būs atrodamas vismaz vidējā izmēra veikalā - ingveru, čili, ķiploku un sojas mērci. Ideja elementāra - paņem visu, kas atrodams ledusskapī un vārītus rīsus, ātri apcep, pārlej ar sojas mērci un iesit pāris olas. Var likt nasi goreng vistas vai cūkgaļu, var garneles un jūras veltes, bet var pagatavot arī veģetāro versiju - nekādu noteikumu un likumu nepastāv.
Šoreiz recepte bez produktu saraksta, jo tā vienmēr būs improvizācija. Tātad, manā ledusskapī bija kāposts, paprika, nedaudz šampinjonu un sīpols. Tos visus sagriezu plānās šķēlēs, lai saceptos ātrāk. Gabaliņu ingvera un ķiploka daiviņu smalki sakapāju, čili sagriezu plānās ripiņās ar visām sēklām. Katlā sakarsēju 3 ēd.k. eļļas un ātri apcepu garšaugus ar sīpoliem. Kad tie kļuva zeltaini, pievienoju dārzeņus un visu laiku maisot cepu vēl 3-4 minūtes. Beigās pieliku vārītus rīsus ap 200 g, samaisīju, ieleju 2 ēd.k. sojas mērces, iesitu pāris olas, samaisīju. Pasniedzu ar sagrieztiem lokiem un kinzu.
Šoreiz recepte bez produktu saraksta, jo tā vienmēr būs improvizācija. Tātad, manā ledusskapī bija kāposts, paprika, nedaudz šampinjonu un sīpols. Tos visus sagriezu plānās šķēlēs, lai saceptos ātrāk. Gabaliņu ingvera un ķiploka daiviņu smalki sakapāju, čili sagriezu plānās ripiņās ar visām sēklām. Katlā sakarsēju 3 ēd.k. eļļas un ātri apcepu garšaugus ar sīpoliem. Kad tie kļuva zeltaini, pievienoju dārzeņus un visu laiku maisot cepu vēl 3-4 minūtes. Beigās pieliku vārītus rīsus ap 200 g, samaisīju, ieleju 2 ēd.k. sojas mērces, iesitu pāris olas, samaisīju. Pasniedzu ar sagrieztiem lokiem un kinzu.
0 komentāri